From: Liv Dhanyo Thommesen, ISFO - Institut for Systemisk Opstilling og Familieopstilling <info@isfo.dk>
Subject: 2/7: Sådan motiverer du andre - skru op for forandringsprocessen

UDDANNELSER   TEMAAFTENER   KURSER   ÅBENT HUS   SHOP   BLOG  

Forandring med Opstllingsmetoden.jpg

Sådan motiverer du andre - skru op for forandringsprocessen

Har du overvejet, hvordan en uddannelse i Systemisk Opstilling og Familieopstilling kan supplere din praksis? Måske er du interesseret i personlig udvikling og/eller har en faglig uddannelse, hvor du dagligt arbejder med klienter eller borgere. Og måske er en del af dit arbejde at motivere andre i deres forandringsproces?

En af vores nyhedsbrevslæsere, Maria Holm Iversen, valgte i starten af 2020 at gennemføre vores uddannelse i Familieopstilling for Psykoterapeuter. Vi har interviewet Maria, der her fortæller om sit valg af uddannelse - og hvordan hun motiverer mennesker til at skabe forandringer i deres eget liv.

MariaHolmIversen.jpg

Hvorfor valgte du at uddanne dig i Familieopstilling?

“Jeg er uddannet NLP Psykoterapeut og har haft egen praksis siden 2012. Det har været rart at komme på skolebænken i ISFO og være sammen med andre terapeuter. Det har givet anledning til at reflektere over min egen måde at være terapeut på rent fagligt, samtidig med at det har givet en masse socialt. Jeg tror, det er sundt for alle terapeuter at efteruddanne sig løbende.”

Hvorfor valgte du netop uddannelsen i Familieopstilling for Psykoterapeuter?

“Jeg overvejede, om jeg skulle tage uddannelsen i Familieopstilling for Psykoterapeuter eller den 2-årige Masteruddannelse hos ISFO, men da jeg allerede er psykoterapeut og havde brug for konkrete værktøjer, valgte jeg i første omgang efteruddannelsen for psykoterapeuter. Uddannelsen passer tidsmæssigt godt ind i en travl hverdag, og det faglige niveau i ISFO er meget højt. Alle kursister på mit hold var psykoterapeuter, der har været gennem en personlig proces på forhånd. På et tidspunkt synes jeg det kunne være spændende at tage den 2-årige Master i Familieopstilling.”

Hvordan kan du bedre hjælpe dine klienter nu?

”I min praksis arbejder jeg blandt andet med mennesker, som er afhængige og har forskellige slags misbrug. Ved at stille problematikken op i Familieopstilling, har det været en forløsning for mine klienter at erkende og forstå omfanget af problemet. Denne gruppe af klienter oplever forskellige følelser som eksempelvis sorg, vrede, fortvivlelse, lavt selvværd osv. Min erfaring er, at motivation til forandring stiger i takt med de indsigter, som erfares gennem Opstillingsmetoden. I løbet af 10 – 20 sessioner oplever flere klienter positive forandringer i form af mere livsglæde og fornyet overskud.”

Hvad er det, der sker, når du bruger Familieopstilling?

“Når jeg bruger Familieopstilling som metode i min praksis anvender jeg papir, filt eller sten, som jeg lægger ud på gulvet foran klienten. Genstandene repræsenterer relationer eller et problem, som er centralt for klienten. Klienten har så mulighed for at forholde sig til problematikken rent visuelt og dermed se og sanse forhold, der ellers var uklare. Familieopstilling er især velegnet for klienter, som forholder sig mentalt og analyserende til udfordringerne. Når vi bruger kroppen og dens informationer som talerør, kommer vi i kontakt med så mange flere oplysninger, som er afgørende for resultatet. Derefter kommer klientens naturlige impuls til at analysere os til gode. Nu har vi nemlig grundlaget for at kunne vurdere de efterfølgende skridt."

Skal du med?

Familieopstilling kan både bruges af dig, der arbejder som psykoterapeut, pædagog, socialrådgiver, lærer og psykolog - men også af mange andre faggrupper. Fx dig, der gerne vil hjælpe organisationer og firmaer med stressproblematikker, konflikthåndtering og lignende. Her er Masteruddannelsen oplagt:

  • Master i Familieopstilling og Systemisk Opstilling starter den 27. august 2020 i København Masteruddannelse

Maria valgte Familieopstilling for Psykoterapeuter. Læs mere om denne efteruddannelse her:

Bor du i Jylland eller på Fyn har du også mulighed for at tage denne uddannelse i Århus, hvor vi starter den 17. august 2020.

Bonus

Når du tilmelder dig en af de to uddannelser senest den 7. juni 2020, får du ONLINE-uddannelsen i Familieopstilling med gratis. Læs mere her.

De bedste hilsner

 Skærmbillede 2019-08-08 kl. 14.24.48.png

 

Liv Dhanyo Thommesen ISFO

PS: Har du til gode at få lavet din egen familieopstilling? Så har du snart mulighed for det, når jeg igen afholder mine weekendkurser hos ISFO. 

Kursus i Familieopstilling

Du kan selvfølgelig også vælge et af vores let tilgængelige online produkter, som du kan læse om ved at trykke på nedenstående link.

Online kurser og uddannelser

Jeg respekterer din tid, så hvis du gerne vil undgå at modtage nyhedsbrevet i kampagneperioden, kan du sætte det midlertidigt på pause her.



Oversigt over kommende aktiviteter

18. maj: Styrk dit parforhold LIVE - Online gruppe for par -  om fortrolighed, kærlighed og seksualitet.

4. -7. juni: Organisationsopstilling - Opstilling på arbejdspladser. Workshop.

9. juni: Familieopstilling for Psykoterapeuter - Praksisnært kortere uddannelsesforløb. 

9. juni: Angst æder sjæle - At finde vejen hjem. Temaaften.

4. juni: Online Familieopstillingskursus LIVE - Om dig og dit liv.

15. juni: Onlineuddannelse i Familieopstilling - Uddannelse når og hvor det passer dig.

17. juni: Åbent Hus - Hvis du vil vide mere og møde os hos ISFO.

24. juni: Skilsmisse - men hvad med børnene - At styrke den gode proces.

27. august: Masteruddannelse i Familieopstilling og Systemisk Opstilling - Når du vil arbejde professionelt med Opstillingsmetoden.